torsdag 16. februar 2012

Oldemor Hildur Ellevsøys tykklefse

Heisann!

Oldemors tykklefse er veldig enkel å lage, og det tar ikke lang tid å tilberede deigen. En porsjon tilsvarer ca. 10-15 lefser.


Ingredienser

500 g hvetemel
100 g sukker
100 g smør
3 dl surmelk
2 ts hornsalt
1 ts bakepulver


1. Smelt smøret.

2. Ha i alt det tørre i en bolle og bland det sammen.

3. Deretter tøm i melka og smøret og rør sammen til en passe fast deig.

4. La deigen hvile litt i en stund, for da blir den lettere å jobbe med etterpå.


5. Ta en klump av deigen om gangen og form jevnstore boller. Kjevle de ut som små pannekaker.

6. Stek de på takken.




Forslag til fyll

Fyll er også veldig enkelt å lage. Bland sammen like mye smør som melis. Vil du ha mer melis i fyllet er det bare å blande inn mer. Oldemor Hildur foretrakk en blanding av sukker, smør og kanel. Lefsa er også veldig god med sirup på.

Ingredienser

Smør
Melis


1. Ha smøret i en mikrobølgeovn i ca. 20 sekunder slik at det blir mykere.

2. Bland i melisen og rør sammen.

3. Legg to og to lefser med smør i mellom og skjær de opp.



Håper det smaker! :-)

1 kommentar:

  1. Dette var imponerende Tora :-) Gleder meg til å smake :-) Skal prøve meg på oppskriften i helga, flotte bilder.

    SvarSlett